Csak egy kis frissítés egy korábbi poszthoz, amely a remote desktop szoftverekkel foglalkozik. Annak idején a TeamViewer-t ajánlottam, és a véleményem azóta se változott meg. Azonban használat során észrevettem egy érdekes dolgot, miszerint a TeamViewer simán megbirkózik azokkal az alkalmazásokkal is, amelyek DirectX használatával futnak. Hogy konkrétabb legyek, a szoftvernek nem okoz gondot, hogy áthozza az elindított videók, vagy akár a teljes képernyős játékok képét. Persze sávszélesség igényből kifolyólag a frissítés nagyon lassú, így ennek nem sok gyakorlati haszna van, arra azonban nagyon jó, hogy egy olyan hiba esetén is segíthetünk a távoli felhasználónak, ami mondjuk codec problémákkal kapcsolatos.

A témához kapcsolódóan meg szeretnék említeni még egy trükköt, amit jox.hu portál jóvoltából kaptam. Sokaknak problémát okoz, hogy a Windows-os Távoli Asztal kilépteti a konzolon lévő felhasználót, ha távolról a gépre csatlakozunk. A jox.hu-s arcok találtak egy hack-et, amivel meg lehet szerelni a problémát.


"Nos a végére egy kis trükk, mellyel megoldhatjuk azt a nagy hibát amelyet a készítők szándékosan hagytak benne a Windowsban. Ugye elvileg operációs rendszerről van szó, mely többfelhasználós. Amíg a Windows Server 2003 esetében alap, hogy több felhasználó is csatlakozhat egy távoli számítógéphez a Távoli asztali kapcsolat segtségével, addig a Windows XP esetében ez nem megoldható. Ugyanis ha csatlakozni akarunk egy távoli géphez, például a miénkhez, de például a családból valaki már bejelntkezett, akkor neki ki kell lépnie ahhoz, hogy mi dolgozni tudjunk. Egy trükk segítségével viszont megoldhatjuk Windows XP esetében azt, hogy a bejelnetkezett usert ne kelljen kijelentkeztetni, és így többen is dolgozhatnak egyszerre egy gépen. A megoldás teljesen jól működött a Távoli asztali kapcsolat segítségével.

1. Előszőr is töltsd le a fájl csomagot a letöltés részlegünkből.
2. Importáld a Registry-be a termsrv.reg-et.
3. Rebootolj csökkentett módba, és a "windows" könyvtáradban mindenhol nevezd át az ott lévő termsrv.dll-t valamire és a csomagban lévőt másold a helyére. (Csak a Windows\system32 könyvtárban neveztük át a régi fájlt.)
Ezután tudsz majd távolról bejelentkezni, a helyi user zavarása nélkül.

SP2-vel szerelt Windows XP alatt próbáltuk ki, és működik, azonban mindenki saját felelőségére módosítson."

Forrás: jox.hu

A csomagot innen tölthetjük le




A bejegyzés trackback címe:

https://zsir.blog.hu/api/trackback/id/tr58687271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

 

 

süti beállítások módosítása