E3 2009 exkluzív

2009.06.02. 16:28

Eltérően a tavalyi (2008-as első, második és harmadik beszámolónk) utunktól idén kissé más megközelítésben vizsgáltunk meg az E3 aktuális felhozatalát. Természetesen most sem szánalmas, tollashátú, töketlen, idióta, csőlátású, palimadár, fogalmatlan tucatújságíróként sodródtunk a hordával, hogy semmitmondó, népbutító, demagóg, értéktelen, közhelyes, aljainformációkra tegyünk szert unalmas, béna, populista játékokról ostoba, agypusztító, z-kategóriás, igénytelen előadásokon.

Ugyan most nem bulizgattunk együtt a játékipar legnagyobb naplopóival, hiszen ez elég erősen megterhelte a tavalyi büdzsét (a barmok még mostanában is küldözgetik a hülye sajtótájékoztatóikra meghívókat, tuti, hogy arra számítanak, hogy megint viszünk valami mókát), azonban más módszerrel sikerült a dolgok mélyére ásnunk, és különféle álcákba bújva vegyültünk el a forgatagban és hoztuk el számotokra a legérdekesebb értesüléseket. De minek is húzzuk az időt, csapjunk a gulyásba.

Sanyi hoszteszlánynak öltözködve szimatolt az Activision standja körül, amikor arra lett figyelmes, hogy az egyik nyakkendős amorf arckifejezéseket villantva, kezében egy húsz euróst lengetve félreérthetetlen ajánlatot tesz. Miután egy tökönrúgás beiktatásával tisztázták a félreértést, az öltönyös egy nem szabványos repicsomaggal akarta elsimítani az ügyet, így került tesztelőnk kezébe az Activision egyik titkos projektje.

A játék egy eredeti húzással próbál újítani az elcsépelt strici-szimulátorok palettáján. Az eddigi árkád jelleget most a háttérbe szorították, ezúttal a realizmuson van a hangsúly. Így a játéknak aktuálpolitikai mondanivalója is van, hiszen a kerettörténet a fergeteges 2009-es gazdasági világválságba ágyazódik. Főhősünk, Yzibit, egy zsidó vallású manhattani fekete bróker, aki miután mindenét elvesztette a tőzsdén, biciklisfutárnak áll, hogy újra felépítse egzisztenciáját. Azonban a szerencse nem szegődik mellé, már első napján áthajt rajta egy kamion, és mielőtt kómába esik, utoljára ezeket a szavakat hallja: „Mit képzelsz magadról, ki vagy te? Kevin Bacon?”. Csodával határos felépülése után más választás híján magára kapja a maradék családi fuxot, a krokodilbőr csizmát és a fehér nercbundáját, majd áruba bocsátja utolsó értékesíthető vagyontárgyát: a feleségét. Itt lépünk be a játékba, feladatunk a kis családi vállalkozásunk felvirágoztatása lesz.
A készítők kitettek magukért, már a fejlesztés kezdetekor liszenszelték a Hullámzó Kebel Technológiát, így a látnivalókra nem lesz panaszunk. Ha mégsem vagyunk megelégedve, micropayment rendszerben vásárolhatunk cuki kis feleségünknek édes kis kiegészítőket, mint például fehérneműt, napszemüveget, korbácsot, stb. Azonban hősünk, Yzibit se marad eszközök nélkül, vásárolhatunk neki boxert vagy baseball ütőt, arra az esetre, ha az asszonyka lázadozgatni kezd, vagy esetleg egy problémás ügyféllel akad dolgunk.
Összegezve jó kis szórakozásnak ígérkezik a korhatár besorolással még nem rendelkező játék. Az sem utolsó szempont, hogy sok olyat tanulhatunk a játékból, amit akár a valós életben is hasznosíthatunk.




A bejegyzés trackback címe:

https://zsir.blog.hu/api/trackback/id/tr471159470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

 

 

süti beállítások módosítása