A zsír híres arról... igazából nem híres, úgyhogy kezdem újra. A zsírra jellemző, hogy átlagosan kéthavonta újabb rovatötlet indul, és mindegyik rovathoz egyetlen egy bejegyzés születik. Egyszerűen imádunk belekezdeni olyan dolgokba, amit aztán soha nem fejezünk be. Szóval folytatódik a méltán híres... mármint ez a szép tradíció (tízből kilenc etnológus ezt ajánlja) és elindul az olvasói kérdések rovat. Ez idáig jól is hangzik, de a gond az, hogy még soha a büdös életben nem kérdezett tőlünk senki semmit, úgyhogy a következő trükkhöz kell folyamodnunk. Időnként belesünk a google keresési statisztikában, és ha találunk nyelvtanilag értelmes (ez ritka amúgy, lásd: "c++ fejlesztő repülés hup", "emberek aki mögött rambo elbujhat", "ingyenes star warsos csillagok háboruja online játékok") kérdésre hajazó mondatot ÉS (most jön a fontosabb feltétel) körülbelül két perc alatt tudunk válaszolni rá imitálva, hogy rengeteg munkával újabb érdekes, közérdekű és hasznos bejegyzést adhatunk az információra éhes tömegeknek, akkor nem habozunk. Ráadásul így azt a benyomást kelthetjük, hogy törődünk a közönségünkkel és ápoljuk kapcsolatainkat. Igazán zseniális húzás.

So, nézzük a mai kérdést, ami eredeti formájában így hangzik:

"Távoli asztalról bejelentkezett felhasználó korlátozása"

Egy kicsit zavarban vagyok. Ha már bejelentkezett, akkor nyilván nem az a gond, hogy nem is tud belépni. Ha meg már ott van, akkor úgy viselkedik, mint bármelyik felhasználó független attól, hogy hogyan lépett be. Nos, akkor fordítsuk le a kérdést, nekem ez a tippem:

Távoli asztallal bejelentkezni tudó felhasználók kiválasztása

Így már jobban hangzik. A megoldás nagyon egyszerű, keressük meg a "My Computer" (Sajátgép) ikont, kattintás jobb egérgombbal, majd a "Properties" (Tulajdonságok) menüpont kiválasztása.

Ezután keressük meg e "Remote" (Távoli használat) fület, majd nyomjunk rá a "Select Remote Users" (Távoli felhasználók kijelölése) gombra.

Innentől kezdve pofonegyszerű dolgunk van, az "Add" (Hozzáadás) gomb megnyomása után beírhatjuk azok a felhasználók neveit, akinek engedélyezzük a belépést távolról.

A távoli elérést még egy dolog befolyásolhatja, és ha ez nincs beállítva rendesen, akkor nem fogunk tudni csatlakozni. Indítsuk el a Felügyeleti eszközök mappában található "Helyi biztonsági házirend" programot. Valami ilyesmit fogunk látni:

 

Keressük meg a képen látható kulcsot, és állítsuk be.

Tádám.




A bejegyzés trackback címe:

https://zsir.blog.hu/api/trackback/id/tr501365876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

 

 

süti beállítások módosítása