Hellovörld: BrainF*ck

2009.09.11. 15:09

Második forráskódelemzésünk a BrainF*ck nevű, programozók és tervezők körében is méltán híres nyelvvel foglalkozik. A BrainF*ck napjaink nélkülözhetetlen, cutting-edge informatikai eszköze, ami nélkül nehezen képzelhető el modern, digitális világunk.

 

 

 

Hello World in BrainF***. No comment character exists. ++++++++++[>+++++++>++++++++++>+++<<<-]>++.>+.+++++++ ..+++.>++.<<+++++++++++++++.>.+++.------.--------.>+.

Történeti áttekintés

Az általános vélekedés az, hogy a BrainFuck nyelvet Urban Müller fejlesztette ki, mégpedig azért, hogy ne okozzon neki fejfájást a compiler megírása, és hogy halálra idegesítse a programozókat. Ez a történet egy egyszerű kacsa, egy városi legenda, amit az eredeti készítők terjesztették el, mert féltek a lincseléstől. Az igazság az, hogy a nyelvet a Burda szerkesztősége specifikálta, és varrodai gépsorok programozói implementálták azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a konfekciódarabok előállítását, amit a homoszekszuális tervezők egyedi designtermékként árusítottak a világ különböző pontjain. De sajnos a nyelv nem felelt meg az elvárásoknak, mert az ASCII kódkészletben nem volt görbe vonal, így a gyártósorok csak katonai díszegyenruhákat tudtak leszabni. Emiatt a készítőknek menekülnie kellett a feldühödött homoszekszuális divattervezők elöl, majd később kiagyaltak egy mesét. De ekkor már nem volt megállás, a nyelv elkezdett fejlődni, és diadalútja a mai napig nem fejeződött be.

Technikai észrevételek

A kód önmagáért beszél. Innen kiindulva már egyszerűen készíthetjük el a diverzifikált szelekción alapuló genetikus algoritmust, amely megvalósítja az első gyakorlófeladatot, az automatikus arcfelismerésen alapuló báli nagyestélyit.

Esztétikai észrevételek

A ruhadarab egységesen fekete, de az anyagok igen változatosak, a bőrhatású taft-tól kezdve egészen a selyemfényű shantung-ig, ami különleges tónust és fényhatást hozott létre az öltözéken a fekete színvilágon belül. Hordható, mégis teljesen egyedi stílusú darab, amely szeretné megőrizni a manapság teret vesztett couture vonalat.

Linkek

Hivatalos magyar brainfuck oldal
Wikipedia




A bejegyzés trackback címe:

https://zsir.blog.hu/api/trackback/id/tr581375266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

 

 

süti beállítások módosítása