Megint bemutatkoztunk

2008.05.20. 15:28

Megdobálni Steve Ballmert tojással: gratulálok, ennyi jutott a híres magyar kreativitásból. A külföldi sajtó az MTV épületének felégetése után ismét beszámolhatott Magyarországról. A Nobel díjasok országáról nem annak kéne lennie a következő hírnek, hogy mondjuk új gyógyszert találtunk fel a rák ellen? Így legfeljebb a tojások röppályájának kiszámításából lesz Nobel díjunk.
Ez még jó ügyért is egyértelműen primitív tiltakozási forma, kukagyújtogatáshoz és autóborogatáshoz hasonló. Nem is akarok nagyon belemenni, de azért nem árt elgondolkozni ezen, mielőtt ilyesmire vetemedünk.

Először is, ez önbíráskodás. Ha a dobáló legközelebb előadást tart arról, hogy miért kéne nekem inkább Linuxot használnom, akkor szívesen elmegyek néhány tojással oda, és megdobálom, mert szerintem nem kéne. Ugye így kell kifejeznem a véleményemet, Mr. Balonnadrág? Lehet, hogy Ballmer tojást érdemelne, de azt semmiképpen egy ilyen bunkónak kéne eldöntenie.

Másrészt felfoghatjuk ezt a korrupció elleni tiltakozásnak is. De akkor miért pont Ballmer, amikor ebben az országban sokkal durvább dolgok is történnek? Milliárdok folynak el úgy, hogy még szoftverliszensz se lesz belőle. Lesz belőle viszont szép új medence, meg 220 lóerős autó az "arra érdemes" embereknek.
A korrupció nehezen kezelhető jelenség, hiszen a termelőknek/gyártóknak/szolgáltatóknak nem csak minőségben és árban kell versenyezni, hanem ebben is. Egyébként nézhetjük, ahogy lemaradunk a gyanús bajszos mögött. Persze elítélem a jelenséget én is, de tojással inkább azt kéne dobálni, aki tartja a markát, nem azt, aki penget.



A bejegyzés trackback címe:

https://zsir.blog.hu/api/trackback/id/tr53478644

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Informatika, Internet, WEB 2.0 2008.06.03. 15:04:20

Corvinus, 2008.05.19.: Mire gondolt Steve Ballmer?Mint ismeretes, Magyarországra látogatott a Microsoft vezér, Steve Ballmer. A Corvinus Egyetemen történteket szerintem már mindenki ismeri, de az érintett, Ballmer mostanáig nem kommentálta az esetet.…

Trackback: Propeller 2008.05.30. 03:03:33

zsír - Megint bemutatkoztunkA külföldi sajtó az MTV épületének felégetése után ismét beszámolhatott Magyarországról.

Trackback: Próbadolog 2008.05.21. 22:25:09

Formatervezés vs. funkcionalitás? Apple vs. Microsoft?Most néztem meg Steve Ballmer budapesti előadásának videóját az indexen, amiben nagyon sok érdekes gondolat van, egy pedig különösen elgondolkoztatott. Azt mondta, hogy az Apple szép és formatervezett…

Trackback: alternatíva 2008.05.21. 18:33:44

Interjú a tojásdobálós szomszédjával Interjút készítettünk Vég-Simon Mártonnal, akivel rendkívül izgalmas dolgok történtek a hétvégén. Nem kamu, kép is van. Lent videó is. Úgy hallottam, részt vettél egy előadáson a hétvégén a Corvinus egyetemen. Az ne…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán 2008.05.21. 08:05:12

Megérdemelte Ballmer, miért kéne kesztyűs kézzel bánni vele, vagy akármelyik másik politikussal. Más is kapott már tojást. Nyilván az MSnek legnagyobb üzlet ez a közbeszerzés, különben mi a francnak jött volna a nagyfőnök ebbe porfészekbe pont azon a napon, amikor kezdőd(ne) a per? Úgyhogy megfelelő ember kapta a tojást. Egyébként neked szíved joga nem linuxot választani, de az én adómból inkább ne költsenek MS termékekre, amikor van ingyenes alternatíva, főleg a jelenlegi költségvetési helyzetben. Mert a linux tényleg ingyenes és tényleg alternatíva pl. ubuntu.hu .

Fuser 2008.05.21. 13:23:06

azt hallottam ,hogy a 25 milliárdból legalább 20% ment vissza a magyar pártoknak nem csak 1-nek persze. nyilván nem véletlen, hogy se gyurcsany Ferenc, se Orbán Viktor, se Dávid Iboly, se a libeerálisok nem szólalnak meg.

Ez a tökéletes négypárti mutyi!!!!
5 milliárd négy pártnak... nem rossz zsé!

de vajon miért nem indít valaki egy korrupciós vizsgálatot?

Blogin · http://www.bombagyar.hu 2008.05.21. 14:12:30

Gyönyörű komcsi beidegződés! Ne dobáljon, mer' nem tetszik. Szerintem dobáljon, mert joga van hozzá: a bíróság több ízben kimondta, hogy tojással dobálni a demokratikus véleménynyilvánítás egyik formája. Leírhatta volna a véleményét egy szaros blogban is, csak arról nem beszélne a világ.

Azt meg hagyjuk, hogy jaj, erről ítélnek meg. Ki? Azon fölhördültek, amikor a CNN fő hírként játszotta szinkronosan, hogy a magyar miniszterelnök a saját országát kurvaországozta, hiszen nyugatabbra létezik valamiféle hiperpatriotizmus. Tetszett is sokaknak, hogy kapott a fejére.

Szerinted bárki egy ilyen eset alapján ítéli meg az országot? Nem a GDP-t, az értéktelen forintot veszi alapul? Egy igazi demagóg idióta vagy, aki még azt sem tudja, hogy összesen egyetlen Nobel-díjasunk van, Szentgyörgyi (plusz Kertész, de ő nekem nem magyar). A többiek, bár szívükben magyarok voltak, másik országnak szerezték meg a dicsőséget, nézd csak meg a díj oldalán. Ez a probléma, nem az, hogy valaki tojást dob. Az, hogy évtizedek óta el kell menni itthonról az ilyen eredményekért. Na, ezért kellett eldobni azt a kurva tojást. Hogy maradhassunk.

Ő legalább megpróbálta.

Yle Greg 2008.05.21. 16:00:48

A win - linux vitába nem megyek bele, mert otthon mindenki használjon azt, amelyiket akarja, hiszen mindekettő teljeskörűen használható rendszert alkot, mindkettő képes ellátni ugyanazokat a feladatokat.

De!

Az én pénzemből ne a drágábbat vegyék, hanem az olcsóbbat!

Ennyi.

A korrupt politikusaink a drágábbat vették, és aznap mikor idejött Ballmer lobbizni hirtelen elhalasztották a bírósági tárgyalását az ügynek, szóval mondjad hogy nem lóg ki a lóláb, de akkor ne csodálkozz, ha hülyének foglak nézni.

Mivel Ballmer pénze ellen nem lehet tenni semmit, legalább így, tojással meg lett neki mondva, hogy rohaggyámeg.

Tisztelet a dobálónak, én azt mondom.

KopaszMercis 2008.05.21. 17:29:39

"Blogin · www.bombagyar.hu 2008.05.21. 14:12:30
Gyönyörű komcsi beidegződés! Ne dobáljon, mer' nem tetszik. Szerintem dobáljon, mert joga van hozzá"

Nekem meg jogom van anyad halalos agyan a feje melle szarni...

szerintem majd odaszarok.

szep erv ez a jogom van hozza te egyugyu ciganyfattyu te...

KopaszMercis 2008.05.21. 17:33:40

MUAHAHA LOAL...

"az értéktelen forintot veszi alapul?"

"Hároméves csúcson a forint
Az euró 243 forint alatt van, a dollár 154 forintba kerül. És lehet még olcsóbb."

hehehehe ennyit a vilagkepedrol te kis maki te...

hmikey 2008.05.23. 11:55:35

Lófasz. A véleménnyilvánítás szabadsága nem összekeverendő az önbíráskodással. Ha igazán tökös gyerek lett volna, akkor elkápráztatja Ballmert olyan, valós problémákkal, amikre fel akarja hívni a figyelmet. Ha jól tudom, akkor az államilag megvásárolt ms szoftverkupac ellen akart kampányolni, de akkor tegye azt, észérvekkel. Szerintem a mikroszoft magasról leszarja, hogy ki és hogyan vesz szoftvert, amíg a szerződésben kötötteket teljesíti - neki ez üzlet, nem korrupció. Ilyen értelemben nagyon sántít ez a nagyon béna felirat az ingen. Tojást meg rohadt paradicsomot dobálni a legegyszerűbb gyépés is tud, csak annak nem kell annyit szenvednie azzal, hogy kitalálja a tiltakozás eme őskori, és egyáltalán nem hatásos módját.

 

 

 

süti beállítások módosítása