E3 exkluzív

2008.07.17. 14:35

A zsír stábja (mind az egy ember) csak röhögni tud a szánalmas külföldi és a nevetséges magyar sajtó alulinformáltságán és tájékozatlanságán. Természetesen mi is kimentünk az E3-ra, de a kiállítócsarnokokba be sem tettük a lábunkat. Jól tudjuk, hogy az igazi hírek nem itt lelhetőek fel, csak az ostoba újságírókat vakítják a kirakatjátékokkal és az agyhalál prezentációkkal. Ha valaki kíváncsi az igazi infokra, akkor el kell járni zabálni, cigizni és k*rvázni bulizni a fejesekkel, jól le kell itatni őket, és máris betekintést nyerhetünk az ipar kulisszatitkaiba. Ezt tettük mi is, úgyhogy kezdődhet az igazi dömping, hírekkel, képekkel, sztárpletykákkal, paparazzi fotókkal, gamerhoroszkóppal és szépségápolási tanácsokkal.

 

Bár sokan várják a GTA IV megjelenését PC-re, de a Rockstar új szenzációja nem ez lesz, hanem a GTA V: Sahara, amely először PS2-re, PS3-ra és XBOX 360-ra fog megjelenni október végén. Szerencsére kipróbálhattuk a béta verziót, és kijelenthetjük a Rockstar hozza a formáját, eddigi legjobb alkotásukat sikerült összehegeszteniük!

A sorozat hagyományainak megfelelően bejárható terület hatalmas, 4,372,692 négyzetkilométer (Magyarország területének 47-szerese!!!) homoksivatagot fedezhetünk fel, ráadásul töltögetés nélkül. A játéktér is sokat fejlődött az utolsó részhez képest, a sivatag önálló életet él, szél fújja a homokot, a kígyók rágcsálókra vadásznak, a kaktuszok masszívan nőnek. Bár az időjárás szimulációja ezúttal kissé gyengébbre sikerült, de így is csodálatos naplementékben gyönyörködhetünk.
Az aktuális részben Damballah Wedo kezdő vudu varázslót alakítjuk, aki családja tragikus lemészárlása után menekül Haitiből a líbiai Tullab városába. Nincs nála semmi, csak egy kakas, három tű és a remény egy új, szebb életre. De a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy Damballah elképzelte, a békés sivatagi pásztorkodás helyett hamar belekeveredik a helyi alvilág üzelmeibe. A történet alakulása során riválisaink között lesz a beduin drogmaffia, akik sivatagi varangyból készítenek kábítószereket, de könnyen belecsöppenhetünk az ellenséges törzsek (a korábbi játékok bandáinak megfelelője) acsarkodásába is. A rendőrök most egy kicsit szellősebben járőröznek, de havonta egyszer így is kemény üldözésekre számíthatunk.
Természetesen új járművek is lesznek, a quad és a homokjáró mellett megjelenik a teve és zebra, mint közlekedési eszköz. Újdonság, hogy ez utóbbi kettő nem robban fel, de ha belelövünk a szemébe, akkor eldől. Enni most is kell, ha megesszük a lelőtt állatokat, akkor életerőnk ismét a maximumon lesz. Nonstop akció: karavánrablások, teveversenyek, vízcsempészet, a karácsony egyik sikervárományosa.
A Rockstar másik bejelentése a GTA: Chinatown Wars Nintendo DS-re, de az kit érdekel.

 

Kevesen tudják, hogy a játékipar egyik legrohamosabban fejlődő szegmense a női játékok piaca. Erre a trendre reagált a Nintendo fejlesztőcsapata, amikor belevágott a Super Maria Sis elkészítésébe.

 

A játék nagyon hasonlít, az előd, Super Mario Bro’s-ra, de kiadó számtalan újítást vezetett be. Ezek egyike, hogy gombák helyett sminkkészletet lehet felvenni, és ha az ’A’ gomb megnyomásával alkalmazzuk az extrát, akkor átmenetileg, míg a smink szét nem folyik az izzadtságtól, sérthetetlenek leszünk. A másik újdonság, hogy nem Peach hercegnőt kell megmentenünk, hanem Louis Vuitton táskákat kell összegyűjtenünk a várakból, így a játék végére meglesz mind a 716 darabból álló gyűjteményünk. Lesz egy új, speciális fegyverünk is, amelyet 28 pályánként vethetünk be. Ekkor energiánk teljesen feltöltődik, és lehisztizhetjük a pályáról az összes ellenfelünket.
A trendeknek megfelelően a játékban szépségápolási tanácsokat is elbújtattak a tervezők, és az ellenfelek az aktuális divatnak megfelelően vannak felöltöztetve. Ezeket a viseleteket a játék kéthetente frissíti a Wii online rendszerén keresztül, így a játék újrajátszhatósága biztosítva van.
A Nintendo még bejelentett egy-két apróságot, mint Wii Sport Resort, a Wii Music, a Wii MotionPlus, stb, de ez minket teljesen hidegen hagy.

Hamarosan újabb beszámolóval jelentkezünk!




A bejegyzés trackback címe:

https://zsir.blog.hu/api/trackback/id/tr72572610

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.17. 14:39:36

zsír - E3 exkluzívLegfrissebb pletykák, titkot, információk a játékiparból!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ß@troy 2008.07.17. 22:58:28

Persze, XD (hahahahaha)!!!! Ez biztos ígytörtént, eltudom képzelni ahogy elmész sörözni a Rockstar gémesekkel és elmondják a legújabb titkos projektüket a "GTA V Sahara"-t. Nagyon nagy poén volt létrehozni ezt a blogot grat, jót nevettem (és hadd mondjam el már kezdtem bedölni de aztán majdnem a székről dőltem le a nevetéstől)!! Tehát ha a stáb (te) újra valami érdekessel tud szolgálni csak írd meg én biztos elolvasom!!!!! DE ha ez mind igaz akkor bocs a sok nevetésért.

Raszputyin · http://zsir.blog.hu 2008.07.17. 23:32:34

Ha igaz lenne ez a sok hülyeség, akkor én dőlnék le a székről a röhögéstől :)

Berserk 2008.07.18. 02:59:47

Ez nagyon jó XD
Halláli volt ez az exkluzív riport, még írhatnál ilyeneket. Én biztosan elolvasnám.
"A rendőrök most egy kicsit szellősebben járőröznek, de havonta egyszer így is kemény üldözésekre számíthatunk"
Ez hatalmas, nagyon tetszett. Gratulálok!

ß@troy 2008.07.18. 12:36:23

Raszputyin, várjuk szeretettel a további érdekes híreket! :D

 

 

 

süti beállítások módosítása