E3 exkluzív - 23. nap

2008.07.18. 16:19

Az Elektronik Entertainment Xpo huszonharmadik napján még mindig ömlenek a meglepő hírek, újdonságok. Valahol azt hallottuk, hogy már régen lebontották a standokat és bezárták a kiállítást, de mi csak röhögni tudtunk ezen a hülyeségen, biztosan valami mediahackről lesz szó megint. Megragadnám az alkalmat, hogy eloszlassam a rosszindulatú pletykát, miszerint John Riccitello miattunk került a detoxikálóba. Ez természetesen csak ostoba rágalom, amit kisstílű riválisunk terjeszt, az ign.com. Biztos csak irigyek, de inkább foglalkozzunk a felhozatallal.

Amikor Will Wrighttal összefutottunk, láttuk, hogy néhány kémcsővel és egy mikroszkóppal hülyéskedik valamit, úgyhogy szóltunk neki, hogy fejezze már be ezt a komolytalankodást, és álljon elő valamivel, amitől leesik az állunk. Némi szóváltás és dulakodás után elárulta a nagy titkot: jön az új kiegészítő a Sims 2-höz, a Serial Killer.

 

Első meglepetésünkben azt kérdeztük tőle, hogy miért egy új Sims kiegészítővel jön elő, hiszen az eddigiek se muzsikáltak túl jól a piacon. Erre azt válaszolta, hogy ebből tuti, hogy eladnak legalább háromszáz darabot, csak Amerikában, így ez az epizód lesz a sorozat üzleti rekordja.

Érthető az optimizmusa, hiszen a mostani kiegészítőben jelentős újítások lesznek. A 3D motort új részecske-animációs modullal (particle system) egészítették ki, így nagyon jól fog festeni a kiömlő vér látványa. A játékmenet nem változik jelentősen, de azért számíthatunk újdonságokra ezen a téren is. Ilyen például az, hogy új életcélokat állíthatunk be, például „Öngyilkos szekta megszervezése”, „Szcientológiai karrier”, „Gyilkosságokat úgy elkövetni, hogy végül elkapjon a rendőrség”, „A szomszédság nőlakóinak legyilkolása”, stb. Változás az is, hogy a meglévő emeletek mellé egy pinceszintet is kapunk, ahol pazar kínzókamrákat rendezhetünk be. Szokás szerint új tárgyak és bútorok is lesznek: fejsze, láncfűrész, húsvágó bárd, bilincs, lángvágó, ketrec, Hannibál-maszk, stb.
Szerencsére lehetőségünk volt néhány percre kipróbálni a játékot, és első benyomásként azt tudjuk mondani, hogy a hangeffektek nagyszerűek lettek, az élethű sírások, üvöltések és halálsikolyok nagyon megkönnyítik a beleélést.
Megjelenés szeptember közepén PC-n, és XBox-on, de mi már most letöröltük a Postal-t, amit amúgy se szerettünk nagyon, mert ovis gyerekjáték. Will Wright elhozta a kiállításra a béna tamagocsiját, a Spore-t is, de nem hagytunk, hogy ezzel fárasszon minket.

 

Egy léggitárkoncerten találkoztunk a Harmonix-szel, akiket végül hosszas és némileg tettleges könyörgéssel sikerült rávennünk, hogy beszéljenek új fejlesztésükről a Harp Hero-ról.

A készítők elmondták, hogy 2008-ban a hárfa lesz a menő, így a játék természetesen ezúttal is a controllerrel egybecsomagolva érkezik. Megtudtuk, hogy azért halasztották el a megjelenést, mert először nem találtak jó megoldást az igazi damilhúrok hangjának csillapítására, de végül megszületett a megoldás: szintetikusan állítják elő a régi műanyaggitárra jellemző legendás kattogást.
A zenék összeállítása a gyenge piaci felhozatal ellenére kicsit nehéz volt, de végeredményben egész jó tracklist született. Kezdőknek a Kék Duna keringőt ajánlják Strausstól, ami eredetiben hallgatható és játszható. De ezzel nincs vége a szenzációknak:
az egyik legjobb dal az igen dinamikusra sikerült Wagner nóta, a szintipoposított ’Ride of Valkyries’, ami nekünk nagyon bejött. Bekerült a számok közé a MTV Music Awards nyertes Mussorgsky track, ’Great Gates of Kiev’ metál átdolgozása. Természetesen a ’Night on the Bare Mountain’ sem maradhatott ki, hiszen kilenc hétig vezette a toplistákat Amerikában. Ebből két remix is felkerült extraként, egyik se lett rossz, sőt!
Két hét múlva a már a boltokban lesz a doboz, mi már hangolunk. A fejlesztőcsapat másik játéka, a Guitar Hero 4 a hülye dobjaival, meg a gagyi basszusgitárjával már lerágott csont, senkit se foglalkoztat, így mi sem érdeklődtünk.

Még maradt a tarsolyunkban egy-két szenzáció, úgyhogy maradjanak velünk!

[Olvasd el az előző nap történéseit is] 




A bejegyzés trackback címe:

https://zsir.blog.hu/api/trackback/id/tr85574555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ß@troy 2008.07.18. 19:39:52

Zsír Sims kiegészítő!!!!! Végre kinyirhatom a simseimet!!! Erre vártam!!! XD Ja és a harp heroba meg hogy fogják becsomagolni azt a hatalmas hárfát?! LOL Egyébként nagyon cool a blog!! Én biztos megveszem ezeket a játékokat!!! XD CSAK ÍGY TOVÁBB!!!

ghilea 2008.07.22. 20:14:44

nagyszerű, és akkor most mindenki azt fogja hinni, hogy tud hárfázni, mi meg szegény hárfások csak nézünk...

 

 

 

süti beállítások módosítása