Melyik nyelv az, amelyik teljesen platformfüggetlen majdnem teljesen platformfüggetlen, évek óta itt van az orrunk előtt, és tökéletesen alkalmatlan alkalmas játékok készítéséhez?

Nem, nem a windows parancsfeldolgozó.

Nem, nem a Comenius Logo.

Nem, nem az SQL.

Igen, a javascript az. Legalábbis néhány elvetemült programozó szerint. Íme az eredmény: Super Mario Bro's replika javascriptben összeszerelve. Működik, adjatok a nyílaknak, ugrás: CTRL gomb, próbáljátok ki. Elméletileg zene is van hozzá, bár nekem nem szól. Ha meghaltok, akkor reload az oldalra. Ilyenkor amúgy lehet egy érdekeset csinál, "meghalás" közben ugyanúgy ugorhatunk, mint egyébként, így ki lehet húzni az agóniát egy kis időre (thx Pukkancs :)

 

 

Persze az aprócska javascript írója nem állt meg ilyen elavult platformjátékoknál, már fejleszti a 3D motort is, ami majd nyugdíjba küldi a DirectX meg az OpenGL féle szerencsétlenkedéseket. A Super Mario Kart és a Wolfenstein 3D már készül.

Amúgy, ha már előjött megint a megunhatatlan Super Mario, megragadom az alkalmat, hogy megadjam a kegyetlen választ a Nintendo által szemérmesen kerülgetett kérdésre, miszerint mi van alul? mi történik az elhasznált csőszerelőkkel?

Fáj az igazság ugye, ti kegyetlen állatok? Ezután majd háromszor is meggondoltok minden kockázatos manővert (vagy többször, ha szereztek extra életet).

Még mindig nem unod, még több Super Mario-t orrvérzésig.

 




A bejegyzés trackback címe:

https://zsir.blog.hu/api/trackback/id/tr99592688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.07.30. 18:05:38

és te ezek közül melyiknek vagy mestere?

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2008.07.30. 18:57:00

Ezzel csak az a baj, h az oldal is megy vele, ha nyomkodom a nyilakat...

Raszputyin · http://zsir.blog.hu 2008.07.30. 21:26:02

@prezzey kösz, ezzel jó ötletet adtál egy poszthoz később :)

@belqaad, igen túl lent van a div, a srác oldalán nincs scrollbar, ott normálisan ki lehet probálni:

www.nihilogic.dk/labs/mario/mario_large_music.htm

 

 

 

süti beállítások módosítása